Schouderpijn

Het schoudergewicht wordt bijna de gehele dag door gebruikt. Wanneer je iets uit de kast pakt, je iets optilt, maar ook als je schrijft. Daarom kan het heel vervelend zijn als je schouderklachten krijgt en kan het in veel dagelijkse activiteiten zorgen voor belemmeringen.

 

Wat is de oorzaak van schouderpijn?

Zoals bij vele soorten gewrichtspijn en spierpijn is de oorzaak niet altijd direct te achterhalen. De reden dat veel mensen last hebben van schouderpijn heeft te maken met het feit dat daar veel spieren en pezen samenkomen of het gewricht passeren. Bij een kleine irritatie Schouderpijn, bij Therapeutische Massage praktijk Jose Rijk ben je op het juiste adres!hieraan wordt het gewricht al belemmerd. Daarbij komt dat de spieren bij de schouder verbonden zijn met zowel de rug, de nek als de armen en ook daar kunnen problemen rond de schouder zich uiten.

Maar wat kan een mogelijke oorzaak zijn? Meest voorkomende oorzaak van schouderpijn is een overbelasting. Dit kan gebeuren bij sporters (tennissers), maar ook bij iemand die net zijn huis geschilderd heeft, maar dat niet vaak doet. Slijmbeursontsteking kan ook de oorzaak zijn. Dit is moeilijke te verhelpen. Ook een peesontsteking kan de oorzaak zijn van pijn in de schouder.

Wat kun je aan schouderpijn doen?

Ten eerste is rust noodzakelijk, vooral bij overbelasting. Blijft het langer aanhouden dan een dag of drie, dan kan een massage uitkomst bieden. Een massage kan de spieren die overbelast zijn tot rust brengen, zodat het herstel sneller intreedt. Ook kan een massage de pijn die uitstraalt naar rug of nek verlichten of verhelpen.