Nekpijn

Iedereen heeft wel eens last van nekpijn. Gemiddeld genomen heeft 1 op de 3 Nederlanders 1 of meerdere keren per jaar last van nekpijn. De ene keer is de oorzaak een verrekking van de nekspier, de andere keer ligt er een complexere oorzaak aan ten grondslag. Nekpijn of nekklachten belemmeren de mobiliteit in veel dagelijkse bezigheden. Zo is het over de schouder kijken tijdens het auto rijden vaak niet eens mogelijk. Of de nekpijn nou is ontstaan door een verrekking of een langdurige verkeerde werkhouding, bij Therapeutische Massagepraktijk José Rijk ben je op het juiste adres.Shiatsu Ryoho in Hoogeveen

 

Hoe ontstaat het en wat kunnen we er aan doen?

Nekpijn of nekklachten worden dus vaak veroorzaakt door een spierverrekking in de nek of door een verkeerde werkhouding. Soms ontstaan de klachten ook door een verkeerde slaaphouding. De verkeerde werkhouding is vaak het gevolg van een drietal omstandigheden:

  • Een eentonige houding, zoals bij een kantoorbaan
  • Weinig variatie in de werkbewegingen, zoals bij lopende bandwerk
  • Een overbelasting van de nek, bij bijvoorbeeld schilders die een plafond schilderen.

Er bestaan allerlei soorten tips en hulpmiddelen om de werkhouding te verbeteren, maar ben je er te laat bij en heb je last van jouw nek of rug, dan kan een massage uitkomst bieden. Afhankelijk van de oorzaak en de pijnmaat wordt de massage afgesteld. Vaak merk je binnen een aantal behandelingen al een afname doordat de spier uit zijn verkrampte stand raakt door het ontspannende karakter van de therapeutische massage.

Ook van uw nekklachten afkomen? Neem dan contact op met mij.