Zwangerschapsmassage


De periode na de eerste drie maanden van de zwangerschap wordt het zwaarst. Door het toegenomen gewicht krijgen de spieren in het lichaam te maken met een belasting die vele malen hoger is dan de normale belasting. Dit vraagt extra veel kracht van de spieren en vaak gaat dat gepaard met een slechte nachtrust in de laatste weken van de zwangerschap. Hoog tijd dus om een beetje extra aandacht te ontvangen en de spieren hun welverdiende ontspanning te geven.

Zwangerschapsmassage in Hoogeveen

Sinds begin 2014 bied ik in mijn massagepraktijk in Hoogeveen Zwangerschapsmassage aan. Het lichaam van een zwangere vrouw heeft namelijk baat bij een andere behandeling dan een normale massage. Er zijn een aantal specifieke klachten die veel voorkomen tijdens de zwangerschap, zoals rugklachten, kramp in spieren (waaronder vaak de kuiten), nekpijn, overmatig vocht vasthouden en vermoeidheid.

Om te kunnen ontspannen wordt bij zwangerschapsmassage gebruik gemaakt van een speciaal kussen, waarbij de druk op de baarmoeder wordt beperkt. De Zwangerschapsmassage wordt doorgaans als heel prettig ervaren en geeft net dat stukje extra ontspanning dat nodig is in de aanloop naar de laatste weken.

 

Jij en jouw kindje verdienen het om de zwangerschap ontspannen door te komen. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met mij op.
Zwangerschapsmassage in Hoogeveen bij José Rijk