Voetreflexzone Therapie

De voet is het punt waar alle zenuwen van het lichaam samenkomen. Daarom zijn de voeten ook gevoelig en kwetsbaar. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde gebieden/zones op de voeten in verbinding staan met organen in het lichaam. De voetmassage heeft bewezen zeer effectief te kunnen zijn en heeft zelfs in bepaalde gevallen tot betere resultaten geleid dan andere behandelingen.

De Werking van Voetreflexologie als voetmassage

Op dit moment is niet geheel bekend waarom deze link tussen voeten en organen bestaat. Bepaalde organen vinden hun projectie terug op bepaalde zones op de onderkant van de voet. Een massage van de voeten volgens de voetreflexologie leert ons dat de massage een impuls kan geven aan het lichaam en dat hierbij de natuurlijke balans in het lichaam weer in evenwicht komt. Vervolgens voert het eigen lichaam herstelwerkzaamheden uit aan de pijngebieden.

Waar is de voetreflexzone Therapie ontstaan?

Zoals veel andere behandelingen en technieken uit de hedendaagse geneeskunde kwam ook de voetreflexologie van oorsprong uit Egypte. Deze behandeling werd tussen de 2000 en 3000 jaar geleden al gebruikt door de Egyptenaren om allerlei lichamelijke klachten te verlichten of te verhelpen.

Toen, ruim 2500 jaar later, was het de Amerikaanse arts William Fitzgerald die zich met deze zogenoemde ‘zonetherapie’ bezig ging houden. Hij heeft zijn bevindingen gepubliceerd in het boek Zone Therapy, or Relieving Pain at Home. Vervolgens werd het opgepakt door een doktersassistente die het op grote schaal in de praktijk ging toepassen en daar geweldige resultaten mee boekte. De Duitse Hanne Marquardt nam dit over en zorgde ervoor dat middels cursussen en lessen de zonetherapie bekend zou worden over de hele wereld. Sindsdien wordt het dan ook wereldwijd succesvol toegepast.

 

Ook benieuwd naar de werking van Voetreflexologie? Maak een afspraak en ontdek zelf deze vorm van voetmassage in mijn praktijk.

Voetreflexologie - Voetmassage bij Jose Rijk Therapeutische Massage