Shiatsu Ryoho

Shiatsu Ryoho in HoogeveenShiatsu Ryoho is een vorm van therapeutische massage waarbij gebruik wordt gemaakt van bepaalde drukpunten op het lichaam. Deze zogenoemde ‘knooppunten’ raken vaak overbelast bij stress of vermoeidheid. Door druk uit te oefenen op deze punten verlicht de pijn of spanning in deze knooppunten.

De werking van Shiatsu Ryoho

Het uitoefenen van druk op bovengenoemde drukpunten helpt niet alleen de stijfheid in de betreffende spieren te verlichten. Naast dat het de huid een stimulans geeft zorgt het ook voor regulatie van het zenuwstelsel. Bovendien stimuleert het de spijsvertering en het circuit van de lymfen waardoor het zelf helende systeem van het lichaam bevorderd wordt. Door het stressvolle leven van vandaag de dag is het belangrijk dat deze drukpunten van de spanning worden verlost, voordat het de dagelijkse activiteiten belemmert.

Waar komt Shiatsu Ryoho vandaan?

Shiatsu Ryoho vindt zijn oorsprong net als veel andere massagetherapieën in Azië. De Chinezen hebben door de eeuwen heen een systeem uitgevonden dat bestaat uit in totaal 700 drukpunten. Begin 20e eeuw werd het gecombineerd met de moderne anatomie en fysiologie en sindsdien staat de behandeling bekend als Shiatsu Ryoho, zoals ik deze aanbied in mijn praktijk.