Segmentale Massage Therapie

In het lichaam van de mens bestaan ontelbare verbindingen. De verbindingen tussen organen en huidzones staan centraal in de Segmentale Massage. Deze vorm van massage is nauw verwant aan de Klassieke Massage, maar onderscheidt zich doordat het zich richt op de samenhang van het ruggenmerg, met de bijbehorende zenuwen, spieren, botten en organen en de huid.

Doordat de wervelkolom kan worden ingedeeld in verschillende segmenten kan er heel nauwkeurig behandeld worden in het segment waar de pijnklachten of blokkades aanwezig zijn. Problemen met organen kunnen dan ook doorwerken in het daar aan verbonden spier- en huidweefsel. Vervolgens zorgt het op die plekken voor uiteenlopende klachten, vaak met pijn in de spieren tot gevolg.

Bovendien kan een langdurige stressvolle situatie het zenuwstelsel overbelasten en kan het daardoor de balans in het segment verstoren. Pijn in de spieren hoeft dus niet per definitie met orgaanproblemen samen te gaan, maar kan ook ontstaan door gebeurtenissen uit de omgeving.

Heeft u last van spierpijn en wilt u van de klachten af of deze laten verminderen? Neem dan contact op voor een afspraak.

Segmentale Massage therapie bij Jose Rijk Therapeutische Massage