Klassieke Massage

Klassieke Massage in Hoogeveen bij Jose RijkEr bestaan vele soorten massages. De Klassieke Massage is wellicht een van de bekendste en meest gebruikte massage technieken. Bij de massage wordt gemasseerd met etherische oliƫn die de werking van de massage bevorderen.

 

De oorsprong van de Klassieke Massage

De methode heeft zijn naam ‘klassieke massage’ te danken aan de vijf basishandgrepen die ten grondslag liggen aan deze massage. Door de eeuwen heen is de massage steeds gebaseerd geweest op deze vijf handgrepen. De tegenwoordige klassieke massage is een samenvoeging van de kennis van de westerse geneeskunde en de oosterse denkwijze die bekend staat als Yin Yang. Uitgangspunt hierin is de gedachte dat de mens een combinatie is van lichaam en geest en dat die combinatie moet functioneren in zijn leefomgeving. Deze massage heeft een stimulerende werking op de gezondheid doordat het een ontspannende werking heeft op zowel het lichaam als de geest.

 

Ontspanningsmassage als antwoord op lichamelijke klachten

In het hedendaagse drukke bestaan van de mens is er vaak te weinig tijd beschikbaar om volledig te kunnen ontspannen. Stress kan op zijn beurt de oorzaak zijn van veel lichamelijke ongemakken en klachten. Zo komt het bijvoorbeeld vaak voor dat pijn in de rug en nek ontstaat als gevolg van een niet natuurlijke spanning op de spieren. Met de klassieke massage bieden we de spieren in het lichaam de kans om zich te ontspannen en hun natuurlijke spanning weer op te bouwen.

 

Heeft u het idee dat uw spieren overbelast of te gespannen zijn? Kom dan eens kennismaken met de klassieke massage. Voor een afspraak kunt u contact opnemen, zie hiervoor de contactpagina.