Dorn Methode

Voor de Dorn Methode kunt u terecht bij therapeutische massage praktijk Jose Rijk in HoogeveenTegenwoordig hebben steeds meer mensen last van rugpijn doordat er steeds meer zittende beroepen zijn gekomen. Het kan daarbij gebeuren dat door een verkeerde zit en/of werkhouding de rugwervels verschuiven. Deze verschuiving van de wervels kan de oorzaak zijn van veel uiteenlopende klachten. Denk hierbij aan klachten die te maken hebben met hoofdpijn, maar ook uitstralingspijn in de benen en/of armen. De Dorn Methode is een relatief nieuwe methode die als het ware de wervels weer in de oorspronkelijke positie terugzet.

 

Wat is de Dorn Methode?

Oorspronkelijk komt de Dorn Methode uit buurland Duitsland, waar Dieter Dorn de grondlegger van de methode was. De behandeling bestaat reeds 30 jaar en is inmiddels in Duitsland een welbekende en veel gebruikte manier om rugklachten en nekklachten te verhelpen. De Dorn methode wordt voornamelijk ingezet bij het verhelpen van gewrichtsblokkades. Enkele voorbeelden zijn: rugwervels, bekkenscheefstand, beenlengte verschil, hoofdpijn en nekklachten. Deze manier van behandelen onderscheidt zich van veel andere methodes door te corrigeren tijdens beweging, waar andere behandelmethoden als ‘kraken’ meer statisch zijn. De spieren zullen zich niet verzetten wanneer er gecorrigeerd wordt tijdens een beweging. Hierdoor wordt de Dorn methode ook wel gezien als een zachte behandeling. Ideaal voor mensen die opzien tegen ‘kraken’.

 

Het kernpunt van de Dorn Methode

De Dorn methode draait eigenlijk om het corrigeren van het beenlengte verschil. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat de beenlengtes verschillen. Het kan natuurlijk dat het ene been daadwerkelijk langer is dan het andere. In dat geval is een bezoek aan de podotherapeut nodig. Maar in de meeste gevallen komt het door een scheefstand van het bekken en dat is juist waar de Dornmethode effectief is. Door een beenlengteverschil kunnen blokkades in de wervelkolom ontstaan welke voor uiteenlopende klachten kunnen zorgen.

Tijdens de eerste behandeling kijken we of het beenlengteverschil aanwezig is bij u. Indien dit zo is zal dit verschil zo mogelijk met de Dorn methode verholpen worden. Laat het beenlengteverschil niet meer schade toebrengen aan onder andere uw wervelkolom. Als u een afspraak wilt maken kunt u contact opnemen met mij..